Loopbaanadvies

Wat wil ik nou écht? Wat wil ik later worden? Wie kent deze vragen niet? Brandweerman, piloot, agent het zijn vaak antwoorden die kinderen geven op deze vraag. Maar wist je dat er maar weinig volwassen zijn die ook daadwerkelijk hun droomberoep uitoefenen? In je jeugd kies je een bepaalde opleiding en vaak volgt hier een beroep uit dat min of meer aansluit bij deze opleiding of bij het opleidingsniveau. Je kiest of rolt in een baan die op je pad komt maar na een aantal jaren bekruipt je het gevoel of dit het nu eigenlijk wel is. Je verworven status, inkomen en/of verantwoordelijkheden bieden je zekerheid.

Maar vindt je het wel echt leuk? Is dit nu die droombaan? Je doet je ding en je omgeving is ogenschijnlijk tevreden. Natuurlijk het kan, je hebt je droombaan waar je energie inlegt en waar je energie uit haalt, blijf deze weg dan ook zeker volgen. Toch zijn er vele mensen die al dan niet openlijk dromen van een baan als bijvoorbeeld boswachter, zeilinstructeur, reisleider of het starten van een bed & breakfast of eigen onderneming al dan niet in het buitenland. Hoe komt dit toch? Het antwoord is simpel, je wilt iets doen waar je passie ligt, waar je zelf je energiestroom bepaald kortom doe wat je zélf wilt. Het is alleen aan jou om de uitdaging op te pakken om je dromen waar te maken.

Blijf je dromen en zitten waar je zit of kom je in actie en neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen energiestroom en creëer het werk van je overtuiging?

Loopbaanadvies van Marady geeft je inzicht in je persoonlijkheid, je vaardigheden, je drijfveren en je loopbaanmogelijkheden.

Werken aan je loopbaan betekent keuzes maken!
Wil je aan de slag met je loopbaanvraag? Zo ja, kies je voor een individueel loopbaanadviestraject of kies je voor de workshop loopbaanoriëntatie?
De workshop is, met een tussenliggende periode van circa 4 weken, verdeeld over twee dagen. Het individuele loopbaanadviestraject omvat gedurende 6 tot 8 weken circa 6 sessies van 1,5 uur. Om je persoonlijke doelen en verwachtingen van je loopbaantraject te verkennen starten voorafgaand aan de sessies met een intakegesprek met de loopbaanadviseur.

Tijdens de workshop en de individuele sessies zoek je door een combinatie van gesprekken, oefeningen, huiswerkopdrachten, vragenlijsten en testen op een interactieve wijze antwoord op vragen als “wie ben ik?”, “wat kan ik?”, “wat wil ik?” en “hoe kan ik?”.

Haal meer uit jezelf en je loopbaan door gericht aandacht te besteden aan je talenten, inspiratie en vaardigheden. Marady beschikt over ervaren en gecertificeerde trainers en loopbaanadviseurs die je op een inspirerende en gedegen wijze begeleiden en adviseren om je loopbaan een nieuwe impuls te geven.

Marady Training & Coaching is aangesloten bij de vereniging van loopbaan professionals NOLOC en maakt o.a. gebruik van het digitaal test platform Pearson P2O